imageresize

5 octombrie – Ziua Mondială a Educaţiei

Posted on Posted in Educatie

Marius Călin BENEA

A preda este mai mult decât un job! Majoritatea cadrelor didactice consideră că profesia lor este ca o preoţie şi se simt investiţi cu o misiune de capital: viitorul tineretului. Pentru a conduce cu bine această misiune, ei au nevoie de încurajare şi sprijin!

De ce această zi?

5 octombrie 1993 este data la care UNESCO a inaugurat Ziua Mondială a Educaţiei în care s-au implicat 100 de ţări. Cadrele didactice contribuie într-o foarte mare parte în dezvoltarea țării lor la dezvoltarea țării lor prin asigurarea transmiterii cunoștințelor.

Cadrele didactice contribuie substanțial la dezvoltarea țării lor prin asigurarea transmiterii cunoștințelor. De asemenea, ele joacă, un rol civic important, deoarece activitatea lor contribuie la menținerea coeziunii sociale. UNESCO a creat această zi, pentru a atrage atenția anumitor guverne asupra condițiilor precare de lucru pe care cadrele didactice trebuie să le îndure uneori. În întreaga lume, cadrele didactice lucrează într-adevăr, în condiții foarte diferite. În unele țări, salariile lor sunt foarte mici sau inexistente.

Respectarea cadrului didactic, un serviciu copiilor

În cazul în care sunteți părinte de elev sau student, amintiți-vă că cele mai bune servicii pentru copiii dumneavoastră este de a îi încuraja să îşi respecte cadrele didactice. Puțini copii sunt cu adevărat conștienți de şansa lor de a fi primiţi, zi de zi, la cursuri de calitate, care le să le dea toate cheile vieții în societate. Este uneori necesar pentru a le reaminti, să privească școala și profesorii lor într-o lumină diferită.

Mai exact, gândiţi-vă:

  • Să nu vorbiţi de rău despre profesor în fața copilului, chiar dacă nu suntem de acord cu metodele lui. Să găsiţi o cale de exprimare nuanțată a gândurilor, astfel încât să nu se submineze autoritatea profesorului: ar fi contraproductiv!
  • Să nu insinuaţi că o evaluare proastă (notă prostă) sau pedeapsa poate fi nedreptă: se poate întâmpla, chiar dacă este rar. Este mai bine să încercăm să vedem împreună cu copilul modul în care notele sau pedeapsa sunt justificate. Cu toate acestea, în cazul în care a avut loc de fapt o nedreptate, se poate face o întâlnire cu profesorul pentru clarificarea cazului.

Aveţi cuvântul

Eşti elev sau student, vrei să vorbești cu profesorii care au fost importanţi pentru tine? Ai cuvântul.

Sunteţi profesor și doriți să reacționaţi și să vă spuneţi punctul dumneavoastră de vedere? Spuneţi-ne experienţa și împărtăşiţi sentimentele.

contact@arenaeducatiei.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *